Zeeuws meisje en haar hormonen

Hi, ik ben Marion, moeder van een zoon. Geboren en getogen op Schouwen-Duiveland (Zeeland). Met mijn lief woon ik nu in Zevenbergen. Toen ik rond de veertig jaar was, sliep ik niet meer zo goed, werd zwaarder en had PMS-klachten. Of dat nog niet genoeg was, kreeg ik ook problemen met mijn schildklier

Maar ik had geen opvliegers, dreef mijn bed niet uit en mijn cyclus was normaal, dus heb ik toen geen moment aan de overgang gedacht. Jaren later kwam ik erachter dat ik rond mijn 40e in de pre-overgang terecht was gekomen en dat het mijn hormonen waren die mijn klachten veroorzaakten.

Vóór die tijd zorgde mijn lijf voor mij, maar nu was het tijd dat ik voor mijn lijf ging zorgen.

TIJD OM TE VERANDEREN

Vanaf dat moment ben ik me volledig gaan richten op voeding en vol enthousiasme begon ik aan een opleiding gewichtsconsulente. En inderdaad, ik ging anders eten. Maar ik was nog steeds niet van mijn hormoonschommelingen af en ook de problemen met mijn schildklier waren niet opgelost. Om meer grip te krijgen op mijn hormonen heb ik daarna de opleiding tot Trainer Hormoonfactor gevolgd. Daar leerde ik veel over hormonen, voeding, mindset en bewegen. Veel stukjes vielen op zijn plek en mijn interesse in hormonen was geboren.

Hormonen-&-Levensstijlen_Tijd_Om_Te_Veranderen

RUST

Ik heb steeds meer wijzigingen in mijn voedingspatroon doorgevoerd en dat bevalt mij goed. Een gezonde levensstijl zorgt voor een stabiele hormoonbalans. Rust in mijn lijf zorgt ook voor rust in mijn hoofd. Niet alleen voeding maar ook genieten van wandelingen in de natuur en yoga maken voor mij het plaatje compleet. Ik ben nu in een veel rustiger vaarwater terechtgekomen. Natuurlijk eet ik ook wel eens een frietje pindasaus of drink ik een glaasje rode wijn met een stukje kaas erbij, maar de basis is goed en dat houdt mij in balans.

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk. Uit ervaring weet ik hoe de overgang je dagelijks leven kan beïnvloeden en dat is de reden dat ik graag andere vrouwen wil helpen zodat ze fit en vitaal kunnen genieten van hun nieuwe levensfase.

Een gezonde buitenkant begint van binnen.
Bekijk het aanbod