Hormonen & Levensstijlen_Hormonen

Zeeuws meisje en haar hormonen

Hi, ik ben Marion, moeder van een zoon. Geboren en getogen op Schouwen-Duiveland (Zeeland). Na omzwervingen woon ik nu met mijn lief in Zevenbergen. Toen ik rond de veertig jaar was, sliep ik niet meer zo goed, werd zwaarder en had PMS-klachten. Of dat nog niet genoeg was, kreeg ik ook problemen met mijn schildklier. Jaren later kwam ik erachter dat ik rond mijn 40e in de pre-overgang terecht was gekomen en dat het mijn hormonen waren die dit veroorzaakten. Je begrijpt wel; daar werd ik niet vrolijk van en het was met tijden dan ook behoorlijk taai.

Maar ik had geen opvliegers, dreef mijn bed niet uit en mijn cyclus was normaal, dus heb ik toen geen moment aan de overgang gedacht. Dat was toch voor vrouwen van rond de 50? Ik sprak er dan ook met niemand over en sukkelde maar door. Ik begon op internet te googelen en langzaamaan werd het mij duidelijk dat ik overgangsklachten had. Pfffft, wat een ‘feest’ der herkenning. Afijn, ik wist nu wel wat me te doen stond.

Vóór die tijd zorgde mijn lijf voor mij, maar nu was het tijd dat ik voor mijn lijf ging zorgen. Alleen wist ik niet hoe ik hormonaal weer in balans kon komen.

TIJD OM TE VERANDEREN

Vanaf dat moment ben ik me volledig gaan richten op voeding en vol enthousiasme begon ik aan een opleiding gewichtsconsulente. En inderdaad, ik ging anders eten. Maar ik was nog steeds niet van mijn hormoonschommelingen af en ook de problemen met mijn schildklier waren niet opgelost. Om meer grip te krijgen op mijn hormonen heb ik daarna de opleiding tot Trainer Hormoonfactor gevolgd. Daar leerde ik veel over hormonen, voeding, mindset en bewegen. Veel stukjes vielen op zijn plek en mijn interesse in hormonen was geboren.

Hormonen-&-Levensstijlen_Tijd_Om_Te_Veranderen
Hormonen-&-Levensstijlen_Rust-2

RUST

Ik heb steeds meer wijzigingen in mijn voedingspatroon doorgevoerd en dat bevalt mij goed. Een gezonde levensstijl zorgt voor een stabiele hormoonbalans. Rust in mijn lijf zorgt ook voor rust in mijn hoofd. Niet alleen voeding maar ook bewegen – en voor mij yoga, meditatie en wandelen – maken het plaatje compleet. Ik ben nu in een veel rustiger vaarwater terechtgekomen. Natuurlijk eet ik ook wel eens een frietje pindasaus of drink ik een glaasje rode wijn met een stukje kaas erbij, maar de basis is goed en dat houdt mij in balans.

In 2020 heb ik de opleiding ‘reset je hormonen’ gevolgd en heb ik de nodige kennis opgedaan om vrouwen te kunnen begeleiden. Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk. Uit ervaring weet ik hoe de overgang je dagelijks leven kan beïnvloeden en dat is de reden dat ik graag andere vrouwen wil helpen zich goed op de overgang voor te bereiden en hier zo goed mogelijk doorheen te komen.

Een gezonde buitenkant begint van binnen.
Meld je nu aan